Filmforslag sæson 2014/2015

Næste sæson starter sidste mandag i september og derefter med forestillinger hver måned til og med april – dog undtagen december. Vi vil gerne vise 6 film plus 1 bonusfilm i løbet af sæsonen. For at være højaktuelle, vælger vi senere bonusfilmen blandt de nyeste film i foråret 2015. Vi skal derfor nu finde 6 gode film til næste sæson og vil gerne høre din mening. Som oplæg har vi lavet denne liste med en blanding af nye spændende film og nogle udødelige klassikere. Læs her om filmene og bagefter kan du afkrydse dem du synes om i vort spørgeskema. Klik på billederne for at læse mere om filmene.

Inside Llewyn Davis: Coen-brødrenes drama 'Inside Llewyn Davis' følger en singer-songwriter, der prøver lykken i New Yorks folkemusik-kredse i 60erne. - læs nærmere her: http://www.kino.dk/film/i/in/inside-llewyn-davis
Inside Llewyn Davis:
Coen-brødrenes drama ‘Inside Llewyn Davis’ følger en singer-songwriter, der prøver lykken i New Yorks folkemusik-kredse i 60erne.
Den store skønhed: Politiken: "Sorrentino skriver sig ind i mesterværkernes klub med denne enestående filmiske rejse ind i et univers af stor skønhed og bristede drømme." - læs nærmere her: http://www.kino.dk/film/d/de/den-store-skoenhed
Den store skønhed:
Politiken: “Sorrentino skriver sig ind i mesterværkernes klub med denne enestående filmiske rejse ind i et univers af stor skønhed og bristede drømme.”
 Lunchbox Denne indiske film 'The Lunchbox handler om en ung hjemmegående kvinde og en midaldrende man. Deres veje krydses ved et rent tilfælde, da en madpakke bliver fejlleveret. De begynder at udveksle små beskeder til hinanden gennem madpakkerne, og langsomt begynder deres forhold at udvikle sig.Læs nærmere her: http://www.kino.dk/film/t/th/lunchbox
Lunchbox:
Denne indiske film handler om en ung hjemmegående kvinde og en midaldrende man. Deres veje krydses, da en madpakke bliver fejlleveret. De begynder at udveksle små beskeder gennem madpakkerne, og langsomt begynder deres forhold at udvikle sig.
Når vinden rejser sig. Læs nærmere her: http://www.scope.dk/film/9388-naar-vinden-rejser-sig/trailer
Når vinden rejser sig:
Animationsfilm for voksne af den japanske mester, Hayao Miyazaki. Filmen har endnu ikke haft dansk premiere, så klik på billedet og se omtale på engelsk.
Magnolia. En døende far. En ung hustru. En forelsket politimand. En tv-quizvært. En fremmedgjort datter. Ni menneskeskæbner krydser hinanden på en ganske tilfældig dag i San Fernando Valley. Læs nærmere her: http://www.scope.dk/film/432-magnolia
Magnolia:
En døende far. En ung hustru. En forelsket politimand. En tv-quizvært. En fremmedgjort datter. Ni menneskeskæbner krydser hinanden på en ganske tilfældig dag i San Fernando Valley.
Wadjda
Den grønne cykel:
Berlingske:”Wadjda vil bare gerne cykle, men det må piger heller ikke i Saudi-Arabien.
Hun kæmper sin stille kamp med gummisko under kjortlen, og det gør hun i en seværdig og sympatisk film.”
Pianisten, Weekendavisen: "Pianisten er en studie i forpint og forvirret menneskelighed. Man rejser sig i stilheden, knuget som altid i Hanekes verden, men denne gang også løftet af undren, fordi det kan lade sig gøre at skildre noget så hæsligt så smukt." - læs nærmere her: http://www.scope.dk/film/1632-pianisten
Pianisten:
Weekendavisen: “Pianisten er en studie i forpint og forvirret menneskelighed. Man rejser sig i stilheden, knuget som altid i Hanekes verden, men denne gang også løftet af undren, fordi det kan lade sig gøre at skildre noget så hæsligt så smukt.”
Frances Ha. Berlingske: " Der er en umiddelbar ægthed over samtlige karakterfremstillinger, ikke mindst selvfølgelig Frances selv, der er fuldkommen umulig ikke at skrupelske for hendes skæve indfald og evige evne til altid at træde ved siden af - på dansegulvet, på den sociale scene og i kærlighedens tranedans.": - læs nærmere her: http://www.scope.dk/film/9107-frances-ha
Frances Ha:
Berlingske: ” Der er en umiddelbar ægthed over samtlige karakterfremstillinger, ikke mindst selvfølgelig Frances selv, der er fuldkommen umulig ikke at skrupelske for hendes skæve indfald og evige evne til altid at træde ved siden af – på dansegulvet, på den sociale scene og i kærlighedens tranedans.”
Efter fire års separation fra sin franske kone, Marie, vender Ahmad tilbage fra Teheran for at underskrive skilsmissepapirerne. I hans fravær er Marie flyttet sammen med sin nye kæreste, Samir. Men Lucie, Maries teenagedatter fra et tidligere ægteskab, Lucie, kan slet ikke tolerere Samir. Inden længe bliver Ahmad inddraget i husets konflikt, der berører alle de impliceredes liv på uventede måder.
Fortiden:
Efter fire års separation fra sin franske kone, Marie, vender Ahmad tilbage fra Teheran for at underskrive skilsmissepapirerne. I hans fravær er Marie flyttet sammen med sin nye kæreste, Samir. Men Lucie, Maries teenagedatter fra et tidligere ægteskab, Lucie, kan slet ikke tolerere Samir. Inden længe bliver Ahmad inddraget i husets konflikt, der berører alle de impliceredes liv på uventede måder.
Heli. Læs nærmere her: http://www.scope.dk/film/9504-heli
Heli:
Har endnu ikke haft dansk premiere, men du kan læse om den på engelsk ved at klikke på billedet.
The broken circle breakdown. Ekstrabladet: "Begge hovedrolle-indehavere spiller med et overdådigt, troværdigt overskud, og sammen med en imponerende lydside borer historien sig langsomt, men sikkert direkte ind i hjertet." Læs nærmere her: http://www.kino.dk/film/t/th/broken-circle-breakdown
The broken circle breakdown:
Ekstrabladet: “Begge hovedrolle-indehavere spiller med et overdådigt, troværdigt overskud, og sammen med en imponerende lydside borer historien sig langsomt, men sikkert direkte ind i hjertet.”
Halløj i operaen: Berlingske: “En af de højtravende milepæle i filmhistorien – uden Marx Brothers ingen Monty Python – og stadig vanvittig morsom. Marx Brothers ændrede måske ikke verden, men formentligt vores syn på den.”
Halløj i operaen:
Berlingske: “En af de højtravende milepæle i filmhistorien – uden Marx Brothers ingen Monty Python – og stadig vanvittig morsom. Marx Brothers ændrede måske ikke verden, men formentligt vores syn på den.”
Balzac og den lille kinesiske skrædderinde: Kinas grusomme kulturrevolution mod sit lands intellektuelle er skildret i ligeså mange bøger som film, som sjældent er noget opløftende bekendtskab, men Sijie Dai formår i sin filmatisering af sin egen roman at tilføre noget nyt ved at lade kunsten træde ud som den endelige vinder.
Balzac og den lille kinesiske skrædderinde:
Kinas grusomme kulturrevolution mod sit lands intellektuelle er skildret i ligeså mange bøger som film, som sjældent er noget opløftende bekendtskab, men Sijie Dai formår i sin filmatisering af sin egen roman at tilføre noget nyt ved at lade kunsten træde ud som den endelige vinder.
 18. Den enfoldige morder. Sven er lidt langsom og må finde sig i at blive kaldt idiot. Han arbejder for godsejeren Höglund, der udnytter ham på det groveste og gør sit bedste for at holde ham nede. Alligevel lykkes det Sven at spare sammen til en motorcykel og finde en sød pige hos nabofamilien. Men Höglund har set sig ond på Sven og gør alt i sin magt for at forhindre ham i at få et godt liv. Læs nærmere her: http://www.scope.dk/film/4370-den-enfoldige-morder
Den enfoldige morder:
Sven er lidt langsom og må finde sig i at blive kaldt idiot. Han arbejder for godsejeren Höglund, der udnytter ham på det groveste og gør sit bedste for at holde ham nede. Alligevel lykkes det Sven at spare sammen til en motorcykel og finde en sød pige hos nabofamilien. Men Höglund har set sig ond på Sven og gør alt i sin magt for at forhindre ham i at få et godt liv.
Godfather: Believe in America. Sådan indledes Coppolas storslåede gangster-epos, og der skal ikke herske nogen tvivl om at den har været forbillede for mange gangsterfilm siden. I hovedrollen ses Marlon Brando som don Vito Corleone, lederen af et af New Yorks største mafia-familier, igennem nogle år følger vi familiens lovlige såvel som ulovlige fortagender og det gøres med stor professionalisme både hvad angår skuespil og visuelt, specielt musikken skal have stor ros og den fanger meget godt filmens tit depressive look. Udover Marlon Brando, oplever vi også en debuterende Al Pacino som den yngste Corleone-søn Michael, en overgearet og temperamentsfuld James Caan og Diane Keaton som Michaels kæreste der ikke aner hvilke svære tider der venter hende Et storslået filmværk der aldrig vil/må gå i glemmebogen.
Godfather:
Believe in America.
Sådan indledes Coppolas storslåede gangster-epos, og der skal ikke herske nogen tvivl om at den har været forbillede for mange gangsterfilm siden.
I hovedrollen ses Marlon Brando som don Vito Corleone, lederen af et af New Yorks største mafia-familier, igennem nogle år følger vi familiens lovlige såvel som ulovlige fortagender og det gøres med stor professionalisme både hvad angår skuespil og visuelt, specielt musikken skal have stor ros og den fanger meget godt filmens tit depressive look.
Udover Marlon Brando, oplever vi også en debuterende Al Pacino som den yngste Corleone-søn Michael, en overgearet og temperamentsfuld James Caan og Diane Keaton som Michaels kæreste der ikke aner hvilke svære tider der venter hende
Et storslået filmværk der aldrig vil/må gå i glemmebogen.

3 Replies to “Filmforslag sæson 2014/2015”

 1. Jeg har set den japanske film og det ville være synd at forbeholde denne smukke film til børn, blot fordi det er en tegnefilm. Enhver ingeniør må elske filmen, som giver et fint billede af traditioner, landskab og omgangsformer i det gamle japanske samfund.
  Den enfoldige morder er en underfundig historie med en flot rollebesætning og underspil som vist kun svenskerne kan, når de er i det lune.
  Jeg har aldrig nået at se Godfarther i sin helhed.
  Magnolia er en rigtig filmklub film! Man kan blive ved med at tænke på scenerne længe bagefter.
  The Lunch box er poetisk, langsom og fuld af dufte, med en slutning …

 2. Jeg har set Fortiden, som er en fantastisk film af samme instruktør som A separation (som vi netop har haft fornøjelsen at se i filmklubben, februar). Desuden ville det være herligt at gense de store klassikere – fra Magnolia og nedefter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *