Sound of Metal

Vises mandag den 27. september 2021 kl. 19.30

Handler om trommeslageren Ruben, der i bogstaveligste forstand er på stikkerne.

Ruben kæmper med at lægge et misbrug bag sig og bryde igennem med musikken, men så sker det værst tænkelige: Pludselig begynder han at miste hørelsen, og det går hurtigt den gale vej.

Nu er gode råd dyre. Først forsøger Ruben at fortsætte som om intet var sket, men da det heller ikke fungerer, må han starte en erkendelsesrejse ind i en fremmed verden uden lyd. 

‘Sound of Metal’ er en dramatisk film om kærlighed til musikken, men først og fremmest om en indre rejse hos en ung mand, der taber sin identitet, da hørelsen forsvinder.

Riz Ahmed fra Rogue One: A Star Wars Story spiller den kompromisløse hovedrolle over for Olivia Cooke, der er bedst kendt fra Ready Player One.

Klipperen Mikkel E.G. Nielsen blev som den første dansker hædret med prisen for Bedste klipning ved Oscar-uddelingen i 2021, og derudover fik ‘Sound of Metal’ en pris for sin innovative brug af lyd.

Anmeldelse:

“‘Sound of Metal’ lyder måske som et popcorn-drøn af en heavyfilm, men den er allermest et stille og yderst originalt værk om at miste og finde mening i det tabte.” (René Fredensborg)

Ekstrabladet, som giver filmen 5*

Se trailer her